Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Bloemwerk op Bestelling

By: Marjan Schepens-Vugts

Verzorgingstips

Hier zijn enkele tips voor verlengen van het vaasleven van snijbloemen.

*Gebruik een schone glazen vaas of geglazuurde pot.

*Maak je vaas of pot schoon door er water met een scheutje chloor in te zetten en het geheel een nachtje te laten staan. Daarna maak je hem verder schoon met een borsteltje. 

*Gebruik voor bloemen (in het algemeen) altijd handwarm tot lauw water. Behalve alle bol-en knolgewassen deze horen op koud water. (o.a : Tulpen, Anemonen, Hyacinten)

*Snij uw bloemen altijd zo schuin mogelijk aan, met bij voorkeur een scherp mesje. Houtachtige stellen mag u knippen met een scherpe snoeischaar als snijden met een mes niet gaat.

*Zorg dat je bloemen in ruim voldoende water staan. Schenk soms nog wat handwarm tot lauw water bij na enkele dagen. Als je ziet dat het water vervuilt is dan kun je het beste de bloemen in een schone vaas met handwarm tot lauw het water zetten.

*Zet bloemen nooit in de buurt van fruit, op de tocht, in het volle zonlicht of vlakbij een warmtebron. Dit alles zorgt ervoor dat bloemen sneller verouderen of eerder slap gaan hangen.

Hier zijn enkele tips voor verlengen van de houdbaarheid van uw bloemstuk.

*Schenk na enkele dagen een scheutje handwarm tot lauw water op het steekschuim. Zorg hierbij dat u niet over de bloemen water giet.

*Zet uw bloemstuk nooit in de buurt van fruit, op de tocht, in het volle zonlicht of vlakbij een warmtebron. Dit alles zorgt ervoor dat bloemen sneller verouderen of eerder slap gaan hangen.

Maar de belangrijkste tip is: Geniet van uw bloemen!!